ZUPY

  1. Rosół drobiowy z makaronem
  2. Krem borowikowy z grzankami
  3. Krem brokułowy z prażonymi migdałami
  4. Krem dyniowy z pestkami dyni - sezonowo
  5. Krem z białych warzyw z grzankami

DANIE DŁÓWNE 

  1. Schab pieczony w kompozycji z filetem drobiowym faszerowanym (pieczarkami i cebulką), ziemniaki oraz zestaw surówek
  2. Schab pieczony w kompozycji z filetem drobiowym faszerowanym szpinakiem, ziemniaki oraz zestaw surówek
  3. Rolada wieprzowa faszerowana mięsem wieprzowo-drobiowym, ziemniaki oraz zestaw surówek
  4. Pieczeń wieprzowa w kompozycji z filetem drobiowym faszerowanym serem feta i pomidorami, ziemniaki oraz zestaw surówek.
  5. Rolada ze schabu w ziołowym aromacie, ziemniaki oraz zestaw surówek
  6. Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym, ziemniaki oraz zestaw surówek +3zł/os
  7. Filet drobiowy zwijany w boczku w sosie z zielonego pieprzu, ziemniaki oraz zestaw surówek
  8. Filet drobiowy zapiekany z serem wędzonym i żurawiną, ziemniaki zestaw surówek

KOLACJA I

  1. Zupa Bogracz (mięso wieprzowe, ogórki kiszone, papryka marchew, pietruszka, pieczarki, cebula)
  2. Zupa francuska na białym winie podawana z tartym parmezanem.
  3. Krem serowy podawany z ziołowymi grzankami
  4. Zupa węgierska (mięso wieprzowe, pomidory, mix papryk w tym papryczka ostra, cebula, czosnek)
  5. Krem z dyni podawny z prażonym słonecznikiem-sezonowo
  6. Krem borowikowy
  7. Kwaśnica na żeberkach z ziemniakami

KOLACJA II 

  1. Kieszeń drobiowa nadziewana bakaliami w sosie śmietanowym, ryż paraboliczny, surówka z kapusty pekińskiej.
  2. Soczysta karkówka duszona w sosie winno-żurawinowym, czastki ziemniaczane, surówka z czerwonej kapusty.
  3. Polędwiczka drobiowa podawana z pesto z zilonego groszku, cząstki ziemniaczane kapusta modra
  4. Karkówka pieczona z warzywami podawana z sosem chrzanowym, czastki ziemniaczane.
  5. Dorsz pieczony w sosie śmietanowo-koperkowym, ryz z warzywami.
  6. Filet drobiowy zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, makaron tagiatelle.

KOLACJA III serwowana porcjowo

  1. Szaszłyki z poledwiczek drobiowych w chrupiącej panierce z sosem słodko-kwaśnym lub czosnkowym
  2. Podudzie drobiowe nadziewane, surówka z kapusty pekińskiej.
  3. Skrzydełka w chrupiacej panierce z warzywami (ziemniaki, cukinia, papryka na miksie sałat, podawe z sosem słodko-ostrym.
  4. Gril mix (kiełbasa.kaszanka,papryka,cukinia,cebula)

KOLACJA IV 

  1. Barsz czerwony na żeberkach wędzonych (dodatki do kolacji IV: Krokiet z kapustą i pieczarkami, Kapuśniaczki, Paszteciki, Kaszaczki)
  2. Żurek po staropolsku

SAŁATKI (3 do wyboru)

  1. Sałatka pieczarkowa (pieczarka marynowana, ogórek konserwujący, jajka, szczypior, majonez, przyprawy)
  2. Sałatka jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, groszek, ogórek kiszony, cebula, ziemniaki, majonez, przyprawy)
  3. Sałatka z gyrosem (kurczak, ogórek kiszony, kukurydza, kapusta pekińska, majonez, ketchup, przyprawy)
  4. Sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula czerwona, oliwki, ser feta, sos winegret)
  5. Sałatka z brokułami (brokuły, kalafior, pomidor, oogórek, jajko, szczypiorek, papryka słodka, majonez) 
  6. Sałatka z Tortelini (szynka, ser zółty, kukurydza, pomidorki, ogórek, przyprawy, majonez)
  7. Sałata z ananasem (ananas, kurczak, kukurydza, ser żółty, jajko, papryka marynowana, majonez, przyprawy)
  8. Sałatka z makaronem ryżowym (szynka, papryka, ogórek, koperek  majonez)
  9. Sałatka z tortelini (tortelini serowe, szynka papryka,ogórek zielony, szczypiorek, majonez przyprawy)
  10. Sałatka z rukolą i tortelini (tortelini serowe,mix sałat z rukoląpomidorki suszone,zielony słonecznik,sos winegret)

ZIMNA PŁYTA 

  1. Ruloniki szynkowe z pasta chrzanową
  2. Nuggetsy podawane z sosem czosnkowym
  3. Rolada z kurczęcia
  4. Tortilla z kurczakiem grilowanym.
  5. Rolada z kurczęcia.
  6. Rolada serowa faszerowana kurczakiem i pieczarkami
  7. Galaretka drobiowa
  8. Galaretka wieprzowa z warzywami
  9. Rolada serowa faszerowana kurczakiem i pieczarkami
  10. Boczek nadziewany mięsem mielonym z sosem musztardowym.
  11. Wędliny
  12. Pomidory z mozzarellą
  13. Łosoś na grzankach z serkiem i oliwką
  14. Śledź po żydowsku (cebulka + koperek)
  15. Śledź w oleju lnianym
  16. Śledź w śmietanie
  17. Śledz po węgiersku 
  18. Rolada szpinakowa  z twarożkiem i łososiem
  19. Rolada słoneczna  z szynką i serkiem.
  20. Schab nadziewany śliwką i morelą podawany z sosem chrzanowym

DANIA WEGETARIŃSKIE

  1. Krem pomidorowy
  2. Krem brokułowy z prażonymi migdałami
  3. Medalion wegetariański (a'la kotlet)
  4. Dorsz smażony panierowany
  5. Makaron tagiatelle ze szpinakiem
  6. Makaron penne w sosie śmietanowym
  7. Risotto z warzywami
  8. Papryka pieczona z ryżem i warzywami

NAPOJE ZIMNE I GORACĘ (bez ograniczeń)

  1. stół kawowo-herbaciany
  2. soki, kompot, woda niegazowana z cytryną i miętą

DODATKOWO OFERUJEMY

  1. Stół wiejski
  2. Pieczonego prosiaka
  3. Fontennę alkoholową
  4. Fontannę czekoladową
zapraszamytekst.png

Kontakt

ul. Zamkowa 61E
37-630 Oleszyce

Wesela i imprezy: 
600 053 425 i 532 202 831

Restauracja: 662 848 978

e-mail: kontakt@podksieciagorka.pl  

- Polityka prywatności
- Regulamin hotelu

Mapka dojazdu

Search